Beställ rum

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

  • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
  • 12+ = vuxen
  • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

Liseberg

Liseberg

Liseberg är Skandinaviens största nöjespark och en av de största i Europa. Hitta ditt favoritåk bland Lisebergs nästan 40 olika attraktioner, njut parkområdena och trädgårdarna och se Sveriges populäraste artister spela på Stora scenen.

Nöjesparken Liseberg är Sveriges mest besökta turistattraktion med mer än 3 miljoner besökare varje år. Nöjesparken erbjuder något för alla. Här hittar du bland annat; Balder, en av de största och bästa berg- och dalbana i trä, AtmosFear, som är Europas högsta fritt fall och klassikern FlumeRide, som når hastigheter upp till 60 km/h innan den splashar ner i vattnet.

Underhållningen på Liseberg är i topp med kända artister och konsertupplevelser på Stora scenen. På den mindre, Lilla scenen kan barn och vuxna få sig en rejäl skrattstund tillsammans med Lisebergskaninerna som bjuder på familjeshow.

Utbudet av matställen på Liseberg är fulländat. Du hittar allt från eleganta restauranger med exklusiva trerätters menyer, snabbmatsrestauranger, kaféer och kiosker med godis och popcorn.

För den som söker rekreation i folkmassorna är Liseberg ett perfekt ställe. Liseberg har en lång och grönskande trädgårdshistoria och är en av världens grönaste nöjesparker med hundratusentals träd, buskar och blommor.

Se Lisebergs öppettider här

Se entrébiljetter och priser här

Om du bor på ett av våra hotell i Göteborg är det enkelt att ta sig till Liseberg. Lättast är att ta spårvagnen:

Universeum

Universeum

Hajar och rockor i akvariet, regnskog med apor, pilgiftsgrodor och exotiska fåglar och möjlighet att utforska rymdens oändliga djup.

Universeum i Göteborg är Nordens största science center och ligger vid sidan av Liseberg. Sju våningar med allt från regnskog, akvarier till solsystem och tankenötter att knäcka.

Universeum är stort och det är mycket att se och göra. På Universeums hemsida finns rekomendationer hur man kan planera sitt besök för att få en så bra upplevelse som möjligt.

Se öppettider och biljettpriser till Universeum här.

Det är enkelt att ta sig till Universeum om du bor på ett av våra hotell i Göteborg. Lättast är att ta spårvagnen:

Slottsskogens Djurpark

Slottsskogens Djurpark

Slottsskogen i Göteborg är en fridfull oas i staden. Perfekt för rekreation, picknick eller uppleva djur och natur på nära håll.

I Slottsskogen kan både barn och vuxna lära mer om nordiska djur och den fauna vi har omkring oss. I Djurparken finns allt från älg och hjort, till gutefår och knubbsäl, liksom gäss och gotlandsruss.

Följ gångstråket på Barnens Zoo förbi hagarna och titta på djuren. Har du tur kanske du till och med får klappa dem. Desstuom är det möjlighet till ponnyridning på Gotlandsrussen varje dag.

Passa även på att se matningen av knubbsälarna och humboldtpingvinerna.

  • Sälarna matas varje dag kl. 14.00
  • Pingvinerna matas varje dag kl. 14.30

Paddanbåtarna

Paddanbåtarna

Ta en tur på vattnet och se Göteborg.

Med Paddanbåtarna får du en guidad tur av Göteborg längs kanalerna, under 20 broar och ut i hamnen.

Lär om Göteborgs uppbyggnad och försvar, se de gamla klassiska skeppsvarven och hur staden utvecklats från 1600-talet.