Beställ rum

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

  • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
  • 12+ = vuxen
  • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

Barnens Köpenhamn

Barnens Köpenhamn

Köpenhamn är en barnvänlig stad. På bussar och tåg finns reserverade platser för barn- och sittvagnar, barnmenyer på restauranger och billigare inträde för barn på museum, gallerier och underhållning.

Flera av våra First Hotels i Köpenhamn är idealiska när du reser med barn. Kolla gärna in First Hotel G & Suites och First Hotel Copenhagen.

Har du aldrig varit på Tivoli i Köpenhamn? Då ska du absolut åka dit. Har du varit där förr? Då ska du absolut åka tillbaka. På Tivoli hittar du allt en nöjespark ska erbjuda, åkattraktioner, popcorn och sköna ställen att vila benen på.

Köpenhamn erbjuder även Zoo, rena utomhusbad med barnpooler och badvakter, det spännande observatoriet och mycket mer.

Tivoli

Tivoli

Sagan börjar när du lämnar världen bakom dig och låter dig uppslukas av Tivoli. Den anrika nöjseparken har förmågan att förtrolla både stora och små. Vi garanterar att du får många goda skratt och mycket nöje.

Det går att tillskriva Tivoli många egenskaper; Danmarks populäraste turistattraktion, en kulturell institution (i positiv mening), traditionsbärare, nationell symbol och en av de mest besökta nöjesparkerna i Europa. 

Tivoli har en tradition av förnyelse. Varje år presenteras en ny attraktion, en ny restaurang, en ny typ av underhållning... Talesättet att det gamla måste göra plats för det nya kan inte var mer sant än här.

Och Tivoli är så mycket mer än bara underhållning, restauranger och nöje. Tivoli är perfekt för rekreation med härliga blomsterarrangemang och parkbänkar att njuta tillvaron. Och inte minst är Tivoli perfekt för att låta romansen spira. Bäst är det när mörkret faller och lamporna och de glada tjuten från attraktionerna ackompanjeras av den ljumma sommarluften.

Köpenhamn Zoo

Köpenhamn Zoo

Köpenhamn Zoo ligger bara 15 minuters gångväg eller fem minuter med buss från många av våra hotell i Köpenhamn.

Under de senaste fem åren har Köpenhamn Zoo genomgått en fantastisk förändring. Här kan du se elefanter, giraffer och många andra djur.

Köpenhamn Zoo är också känt för sin barnsektion där du och din familj kan lägga många timmar på tävla mot en kanin, klappa en get eller rida på ponny.

Experimentarium

Experimentarium

Experimentarium är en enstående och lärorik plats för både barn och vuxna.

Ett genomsnittligt besök på Experimentarium varar i ca fyra timmar - men vill du stanna längre än så är du hjärtligt välkommen att göra det.

Alla aktiviteter är gratis så länge inträdesbiljetten är löst.

 

Dyrehavsbakken

Dyrehavsbakken

Dyrehavsbakken är världens äldsta nöjespark med en historia som sträcker sig 425 år tillbaka. Bakken ligger i det mest attraktiva landsbygdområdet utanför Köpenhamn.

På Bakken hittar du mer än 130 olika attraktioner. Allt från berg- och dalbanor, spelhallar, lyckohjul, skjutbanor och dansklubbar.

Här är det lätt att stilla hunger och törst - här finns mer än 40 restauranger och matställen. Dessutom har du möjlighet att uppleva Danmarks största revy - Cirkusrevyen, som levererar en härlig skrattfest vid varje uppträde, eller de välartikulerade och färgglada sångflickorna i Danmarks enda kvarvarande sångflickspaviljong, Bakkens Hvile.

Det är gratis underhållning varje dag på Bakken. För det yngsta gästerna uppträder clownen Pjerrot tre gånger per dag utanför hans lilla vita hus och på friluftsscenen kan man uppleva pajaskonster från de älskade och tokiga djuren på Bakken.

Gratis inträde!

Strand & Vatten

Strand & Vatten

Slappa på en strand mitt i stan eller bada i hamnen? Valet är ditt, det är möjligt att göra båda sakerna i Köpenhamn. Vattnet i hamnen är lika rent som i havet så du behöver inte oroa dig för att hoppa i plurret.

Havnebadet på Islands Brygge inne i Köpenhamn består av flera olika träplattformar som omger fem bassänger. Två av bassängerna är barnanpassade, två är till för normal simning och badning och en av bassängerna är för dem som vill plaska och ha kul. Denna bassängen har även två hopptorn man kan dyka ifrån.

Tre kilometer utan för Köpenhamns centrum hittar du Amager Strandpark. Amager är den nya stadsstranden med plats för alla typer av strandliv. Perfekt för både familjemys och för vänner som vill slappa av med en bok, sol och bad.

Rundetårn

Rundetårn

Rundetårn är kort och gott ett runt torn. Dessutom är det en av de popläraste byggningarna i Danmark. Rundetårn byggdes av Christian IV mellan 1637 och 1642. Från början var detta en del av Trinitatisanläggningen som bestod av kyrka, bibliotek och obeservatorium i en och samma byggnad. Detta är en kul plats för både barn och vuxna och har spektakulär utsikt över hela Köpenhamns tak.