Beställ rum

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

  • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
  • 12+ = vuxen
  • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

Gratis i Köpenhamn

Gratis i Köpenhamn

Köpenhamn har mycket att erbjuda när det gäller sevärdheter, både de som kostar pengar och de som är gratis.

Vid sidan intill presenterar vi en liten guide till saker att göra i Köpenhamn som inte kostar något alls.

Enjoy ...

Den lille havfrue

Den lille havfrue

Den världsberömda bronsstayn av Den lilla sjöjungfrun ligger precis vid vattnet på Langelinie i inre hamnen, inte långt från Kastellet.

Den lilla figuren (endast 1,25 meter hög) är baserad på den danska författaren Hans Christian Andersens sagoberättelse och är en av Köpenhamns mest kända ikoner och en stor turistattraktion.

Skulptör till Den lille havfrue är Edvars Eriksen och statyn avtäcktes 23 augusti 1913.

Christiania

Christiania

Historien om Christiania är en färgstark, lång och kampfylld berättelse med både segrar och nederlag som ingredienser. Allt började 1971 när drömmen om ett fritt liv och ett samhälle utan regler formades. Idag lever ca 1000 personer i stadsdelen Christiania som styrs kollektivt och omges av en stark 70-tals atmosfär.

Christiania ligger vid Christianshavn och älskas av många, men har även fått stå fram som ett starkt debattämne, speciellt beroende ett par våldsamma incidenter och invånarnas liberala syn på haschbruk.

Ta en tur i Christiania och upplev den speciella atmosfären och de alternativa huskollektiven. Här finner du också flertalet eco-restauranger, workshops, gallerior och musikfestivaler i stort och smått. Vi rekommenderar att avnjuta ett restaurangbesök på Den Grå Hal.

Botanisk Have

Botanisk Have

Den Botaniska Trädgården ligger granne med First Hotel Østerport i centrala Köpenhamn.

Botanisk Have är ett levande museum och här finns också Danmarks största samling av levande växter. Huvudmålet för den botaniska trädgården är att bevara den taxonomiska mångfalden för forskning, utbildning och allmänintresse. Här finns också en av världens största samling av pressade växter och svampar från hela världen.