Beställ rum

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

  • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
  • 12+ = vuxen
  • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

Bergen Akvarium

Barn och pingviner på Akvariet i Bergen

Norges största akvarium

Är du på besök i Bergen med barnen och vill hitta något kul att göra på en regnig dag? På Akvariet i Bergen kan du se pingviner, gå på sjölejonshow och vara med när sälar och krokodiler matas. Akvariet i Bergen är Norges största akvarium och en av Bergens mest populära attraktioner.

Om ni bor på First Hotel i Bergen centrum tar det cirka 20 minuter att gå till toppen av Nordnes, där Akvariet ligger precis vid Nordnesparken.

Norska och tropiska fiskar

Förutom de mest populära djuren som pingviner och sälar kan barnen lära sig mer om de olika fiskar som finns i den norska faunan. Här kommer du nära allt från majestätiska humrar till fula havskatter.

I den tropiska avdelningen kan man få uppleva krokodilmatning, träffa ormar och reptiler, eller vandra genom hajtunneln.

Aktiviteter för stora och små

Det finns också olika aktiviteter att vara med på som gör turen till Akvariet extra spännande. Följ med på Expedition Regnskogen där ni genom kartor och uppgifter – på egen hand eller tillsammans med andra – får se leguaner, farliga pirayor, knallgula anakondor, och studera fjärilar, apor och sköldpaddor på nära håll.

Akvariet har ett dagligt program där du kan kolla tiderna för utfordring, biofilmer i 2D och 3D och en massa andra aktiviteter. Här finner du ett uppdaterat program från Akvariet i Bergen.

 

Sjölejon med boll på Bergen Akvarium

Fiskar i akvariet på Bergen Akvarium

Hotell nära Akvariet i Bergen

First Hotel Marin ligger ca 20 min från Akvariet i Bergen. Akvariet ligger vid den fina Nordnesparken.

Öppettider och biljetter till Akvariet

Akvariet har öppet alla dagar i veckan bortsett från vissa helgdagar. Här hittar du öppettiderna på Akvariet.

Biljetter köper du i biljettluckan vid entrédörren.

Priserna varierar beroende på säsong och ålder.