Beställ rum

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

  • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
  • 12+ = vuxen
  • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

Dagsturer från Bergen

Bergen är en naturlig utgångspunkt för att utforska flera av naturskatterna som de västra delarna av Norge har att bjuda på. Här finns allt från vackra fjordar till höga fjäll, perfekt att besöka både till fots och med båt.

Sognefjorden

Hardangerfjorden – praktfulla fjäll och fjordar

Om du ändå är på besök i Bergen bör du unna dig en dagstur till Hardangerfjorden. Hardanger är vida berömt för sina höga berg, fantastiska vattenfall och bågnande äppelträd i de fruktodlingar som klamrar sig fast på bergssidan längs med fjorden. Ta en båttur och njut av Hardanger från den bästa sidan.

Hardangerfjorden ligger cirka 1,5 timme med bil från Bergen, men den är bara 179 km lång, så det finns mycket att utforska. Det finns flera resebyråer som arrangerar dagsturer från Bergen till Hardanger med båtturer på fjorden. Här finns ett exempel: "Hardangerfjorden i ett nötskal". Fråga gärna i receptionen på ditt hotell för att få flera tips. De kan också hjälpa dig med bokningen.

Sognefjorden – Norges längsta fjord

Upplev Norges längsta, djupaste och mest kända fjord under en dagstur med båt från Bergen. Sognefjorden sträcker sig 205 kilometer inåt landet mot Jotunheimen och glaciären Jostedalsbreen.

Om du har planerat att ta en tur inåt Sognefjorden är det en bra idé att hoppa av i Flåm och ta en timme för att åka Flåmsbanan, tågturen som med sina branta passager och sin vackra natur har blivit en turistattraktion i sig själv.

Här finns en översikt över flera olika fjordturer från Bergen!

Baroniet Rosendal – romantiska omgivningar

En knapp timme med båt från Bergen centrum kan du få en nostalgisk upplevelse på det norska slottet Baroniet Rosendal. Slottet ligger i idylliska, vykortsomgivningar i urnorska Rosendal.

Här kan du ta en guidad tur på egendomen och få höra historier från tiden då byggnaderna stod klara 1665 och fram till idag. Baroniet har också konstutställning, café och en fantastisk trädgård. Kommer du ut hit från juni till november kan du få uppleva mer än 2 000 rosor i full blom.

Läs mer om Baroniet Rosendal här!

Folgefonna – glaciären intill fjorden

Det tar bara 2,5 timmar att resa från Bergen innan du står på den tredje största glaciären i Norge – Folgefonna. Glaciären ligger precis vid kusten och är en så kallad maritim glaciär. Du kan gå på glaciärvandring eller åka skidor på Folgefonna Sommarskisenter.

Du kan göra en dagsutflykt till Folgefonna från Bergen och kombinera den med en båttur på fjorden. Då kommer du sjövägen till glaciären som är den mest spektakulära ankomstvägen.

Läs mer om möjligheterna hos Folgefonni Breførarlag!

Norge i ett nötskal

"Norge i ett nötskal" är den mest populära rundturen i Norge och du kan ta den som dagstur, om du har din bas i Bergen. Turerna går varje dag året om och tar dig med på Bergensbanan, en vacker tågtur på Flåmsbanan, och vidare in i de vackraste delarna av den världsberömda Sognefjorden. Här färdas du runt i fantastiska vykortsmotiv på alla håll och kanter.

Läs mer om "Norge i ett nötskal" här!

Vårt hotell i Bergen, First Hotel Marin, ligger mitt i centrum och är en perfekt bas för dig som vill uppleva det sköna Vestlandet. Även om chansen är liten för att få se norrsken i Bergen betyder det inte alls att du kommer att ha tråkigt. Det finns många fler upplevelser, både på land, i vatten, på skidor och till fots utöver de nämnda dagsturerna. Utforska flera dagsturer från Bergen här!

 

Hardangerfjorden

Vattenfors i Rosendahl

Rundtur på landsbygden i Bergen

Hotell i Bergen

Vårt hotell i Bergen, First Hotel Marin, ligger mitt i centrum och är en perfekt utgångspunkt för att uppleva det vackra Vestlandet.

Boka boende i Bergen här!