Beställ rum

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

  • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
  • 12+ = vuxen
  • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

Fløibanen & Fløyen

Fløibanan med utsikt över Bergen

Fløibanen

Fløibanan är en linbana som tar dig upp till Fløyen. Turen upp tar 5-8 minuter och är en av Bergens mest kända attraktioner. Bor du på First Hotel i Bergen bör du verkligen ta en tur till Fløyen och njuta av den majestätiska utsikten.

Fløibanan är en del av stadsbilden i Bergen – man kan inte undgå att upptäcka linbanan som slingrar sig uppför bergssidan, bara ett stenkast från Bryggen och First Hotel Marin. De två vagnarna Rødhette och Blåtann avgår varje kvart och sista resan lämnar klockan 23. Så oavsett om du är morgonpigg eller nattuggla är en tur med bergbanan till toppen av Fløyen en prisvärd utflykt.

Fantastisk utsikt

På toppen av Fløyen kan du stå länge och bara skåda ut över Bergens centrum och fjällen som omger denna västkuststad. Här är du såpass nära staden så att du lätt kan peka ut alla de berömda landmärkena, samtidigt som du kan se bortom bukten och ända ut till havs. Det är en mycket speciell vy som du inte får missa.

Många möjligheter

Väl uppe på Fløyen finns det också annat att hitta på. Barnen kan leka på stadens bästa lekplats och under vissa perioder kan du njuta av god mat och dryck på Fløien Folkerestaurant. Det arrangeras också barnaktiviteter, konserter, utomhusbio och en massa annat kul för både stora och små under hela året.

Fløyens webbplats kan du läsa mer om vilka aktiviteter som är aktuella när du är i Bergen!

Från Fløyen kan du också gå ut och vandra i skog och berg. Det finns allt från korta turer, som passar perfekt för småbarnsfamiljer, till en dagstur över vidderna till Ulriken för mer erfarna vandrare. Se 10 olika vandringsleder från Fløyen här!

 

Utsikt över Bergen

Stugområde i Bergen

Fløibanan

Hotell nära Fløibanen

Vill du bo på hotell i Bergen nära Fløibanen och Fløyen är First Hotel Marin ett bra alternativ.

Biljetter till Fløibanan

Fløibanen har öppet varje dag hela året. Om du vill ta dig upp för att se på utsikten kan du antingen köpa Fløibanebiljetter på nätet eller i biljettluckan på nedre stationen. Om du vill slippa köerna lönar det sig att köpa biljett i förväg, speciellt under turistsäsongen mitt i sommaren.