Beställ rum

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

  • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
  • 12+ = vuxen
  • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

Museum i Bergen

Barn på VilVite Upplevelse- och vetenskapcentrum

VilVite - Upplevelse- och vetenskapscentrum

VilVite är det perfekta stället för dig som är på besök i Bergen med barn. Här kan de leka och lära i över 100 olika, interaktiva installationer och experiment. Du kan testa dig själv i allt från vintersport, göra en egen väderprognos i väderstudion eller ta på dig en "såpekåpe".

VilVite ligger bara 5 minuters promenad från hållplatsen Florida med spårvagnen och cirka 6 minuter till fots från vårt hotell i Bergen centrum, First Hotel Marin.

Det händer mycket spännande på Vilvite. Ett uppdaterat program och entrépriser finner du här!

Bergenhus fästning - Håkonshallen

Bergenhus fästning ligger i änden av Bryggen i Bergen och är spännande för både vuxna och barn. Här kan du klättra i mörka, trånga trappor ända upp till taket på Rosenkrantztornet eller gapa stort av förundran över åsynen av den ärevördiga Håkonshallen.

Om du har tur med tidspunken kan du uppleva speciella tillställningar och festivaler som arrangeras på området, eller beställa biljetter till utomhuskonsert på Koengen. Det tar cirka 9 minuter att gå från First Hotels Marin i Bergen till Bergenhus fästning. Byggnaderna är en del av Stadsmuseet i Bergen som innehåller flera intressanta ställen att utforska, bland annat Lepramuseet och Gamla Bergen.

Hanseatiska museet och Schøtstuene

Från 1350 till 1750 utgjorde de tyske köpmännen från Hansaförbundet en stor del av den stadsbilden i Bergen. På Hanseatiska museet, som ligger på Bryggen i Bergen, får du se hur handeln bedrevs. Tillsammans med en guide går du igenom de olika rummen på gården, samt vinterhallen Schøtstuene, och utforskar föremål från tiden.

Hanseatiska museet ligger bara en minuts promenad från First Hotels i Bergen.

Läs mer om Hanseatiska museet här!

Troldhaugen - Edvard Grieg Museum

På Troldhaugen kan du se föremål ur Edvard Griegs liv eller uppleva Griegs musik i Troldsalen, samtidigt som du njuter av utsikten som inspirerade den kända kompositören. Troldhaugen är villan där det äkta paret Edvard och Nina Grieg bodde de sista 22 åren i Edvards liv. På området finns också Komponisthytten, Troldsalen och gravplatsen för de båda.

För att komma till Troldhaugen kan du köra bil eller ta spårvagnen. På spårvagnen stiger du av på hållplatsen Hop, cirka 22 minuter från centrum. Därefter är det cirka 25 minuter att gå. Följ skyltarna!

Få översikt över konserterna på Troldhaugen här!

KODE - Konstmuseerna i Bergen

Det fina med Bergen är att de största konstmuseerna är samlade i samma område, nämligen runt lilla Lundgårdsvann, precis vid Festplassen. Här finner du konstmuseer med bland annat Munch och flera temporära utställningar med konst, konsthantverk, design och musik. När du väl köpt biljett till ett av konstmuseerna får du tillgång till dem alla!

KODE ligger cirka 11 minuters promenad från First Hotels i Bergen.

Se vilka konstutställningar som finns i Bergen här!

Det finns många flera museer i Bergen än de som nämns här, och du hittar med stor sannolikhet ett museum som intresserar dig. Finn det museum som du letar efter här eller ta kontakt med receptionen om du bor på First Hotel i Bergen centrum.

 

Bergenhus fästning - Håkonshallen

Hanseatiska museet med norska flaggor på fasaden

Par tittar på konst på KODE museet

Hotell i Bergen

Det finns många museer i Bergen och med stor sannolikhet hittar du ett eller flera museum som intresserar dig. Finn det museum som du letar efter här eller ta kontakt med receptionen om du bor på First Hotel i Bergen centrum.

Boka hotellrum i Bergen här!