Beställ rum

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

  • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
  • 12+ = vuxen
  • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

Shopping i Bergen

Kvinnor som shoppar i Bergen

Varuhus i Bergen

Att shoppa i Bergen är både trevligt med mysiga shoppinggator och erbjuder ett stort urval. På varuhusen i Bergen centrum; Bergen Storsenter och Galleriet, som ligger mitt i stan, hittar du alla de kända klädbutikerna. Här finns också allt du behöver, från skobutiker och sportaffärer till inredningsbutiker och järnhandel. Varuhusen Sundt modehus, Xhibition och Telegrafen har också en rad butiker med intressant sortiment.

Letar du efter en galleria med det lilla extra är det värt att ta sig till Kløverhuset. Det här är Bergens äldsta köpcentrum som i dag är Bergens ledande modehus med bra service och inspirerande butiker.

Utanför centrum finns det många stora och innehållsrika köpcentra. Lagunen ligger i stadsdelen Fana, cirka 25 minuter med bil från centrum. Andra gallerior värda att nämna är Oasis i Fyllingsdalen, Åsane shoppingcenter och Horisont i Åsane, Vestkanten och Vannkanten i Loddefjorden, samt Sartor Storsenter på Sotra. Körtid från Bergen centrum till de olika galleriorna varierar från 10-30 minuter.

Konst i Bergen

Är du intresserad av konst kan Bergen skryta med ett antal konstgallerier och utställningar. Oavsett om du vill köpa konst eller bara vill njuta av att titta på vacker dito, bör du ta en tur till Lille Lundegårsvann som ligger mitt i centrala Bergen. Bergensarna kallar det Smålungeren och ser det som en samlingsplats i staden. På gatorna runt vattnet finns många olika gallerier med konst från både världsberömda konstnärer som Munch och Picasso och moderna målare.

Bland de platser som är värda att ta titta närmare på finns Bergen Kunsthall – ett trevligt ställe att börja på. Hallen har tre avdelningar som visar utställningar av norska och internationella samtidskonstnärer. Andra gallerier värda att nämna är KODE, som är en samling museer, Galleri Allmenningen, Galleri Nygaten, Hordaland Konstcenter, Kraft, S12 Galleri och verkstad, samt Rekstensamlingarna.

Se fler tips på konst & museum i Bergen här!

Matmarknader

Söker du färska råvaror från havet är fiskmarknaden på Bryggen ett självklart mål på din shoppingrunda. Fiskarna kommer in tidigt varje morgon med dagens fångst av fisk, krabbor, skaldjur och andra skatter från havet. Fisketorget är öppet från maj till september.

Bondens marknad hålls ungefär en gång i månaden i centrala Bergen. Här finns lokalproducerad mat från Hordaland eller Sogn och Fjordane. Bönder från området säljer här sina egna varor och pratar gärna om mat. Kanske får du även recept på några nya rätter? På Bondens marknad säljs allt från hemgjorda bakverk till "spekemat", sylt, rökt lax samt frukt och bär.

Souvenirer och hantverk

Längs med Bryggen i Bergen, som tidigare kallades Hansabryggen eller Tyskebryggen, ligger souvenirbutiker och affärer som säljer norskt, traditionellt hantverk. Här finner du bland annat Bryggen Husflid, en butik som enbart säljer älgsouvenirer, en året-runt-öppen julhandel och en rad traditionella souvenirbutiker med trollfigurer, kulspetspennor, koftor, pannband, tofflor, nyckelringar och föremål som kan påminna om ditt besök i Bergen.

Även om du inte är så intresserad av souvenirer är det ändå att rekommendera att du tar en tur till Bryggen i Bergen. Bryggen ligger på UNESCOs världsarvslista och är väl värd ett besök.

 

Par ser på konst på KODE museum

Grillning på matmarknaden i Bergen

Ett litet troll med norsk flagga

Hotell i centrala Bergen

First Hotel Marin ligger mitt på Bryggen i centrala Bergen nära shopping, matmarknader och konstupplevelser.

Boka boende här!