Beställ rum

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

  • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
  • 12+ = vuxen
  • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

Utflykter med barn i Bergen

Det finns så mycket att hitta på i själva Bergen centrum att man fort kan glömma att det finns fantastiska saker att göra strax utanför stadskärnan. Förutom naturen, som är närmsta granne, hittar man både historiska byggnader och roliga aktiviteter för barnen.

Fløibanan med utsikt över Bergen

Stadsfjällen i Bergen

Något av det mest unika med Bergen är att staden omges av sju vackra fjäll. Därför ingen brist på utflyktsmöjligheter, även för den som valt ett hotell i centrala Bergen. Det är inte långt att gå till trapporna upp till Stoltz eller ta dig upp till Fløyen och prova en av flera turmöjligheter där. Känner du dig i fin form kan du kanske testa en dagstur över vidderna från Fløyen till Ulriken?

Kommer du att vara i Bergen i slutet av maj? Då kan du åka med på den populära 7-fjällsturen som tar dig med upp och ned för alla de sju fjällen runt Bergen. Turen är cirka 3,5 mil lång med en stigning på cirka 2400 meter totalt. Barnfamiljer kan anmäla sig till den mer överkomliga 4-fjällsturen.

Läs mer här om turinspiration till Stadsfjällen i Bergen!

Linbanan till Ulriken

Ulriken är det högsta av de sju fjällen runt Bergen och når 643 meter över havet. För att komma till toppen kan man gå från parkeringsplatsen på Montana, eller ta linbanan, om du inte har så gott om tid.

Väl på toppen kommer du att kunna blicka långt bortom Bergen, Askøy, Øygarden och Atlanten. Under högsäsongen kan du njuta av utsikten tillsammans med god mat och dryck på Skyskrapans restaurang och bistro som är vackert beläget på toppen av Ulriken.

Det tar cirka 10 minuter med buss till linbanan som tar dig upp till Ulriken. Du kan ta vanlig linjebuss mot Haukelands sjukhus, eller hoppa på en turistbuss som tar dig direkt dit under sommarsäsongen.

Läs mer om linbanan upp till Ulriken här!

Fantoft stavkyrka

Intill studentbyn vid Fantoft finns en stavkyrka som byggdes 1150. Kyrkan flyttades till Fantoft från Sogn 1883 och återuppbyggdes efter en brand 1992. Kyrkan är omgiven av en grönskande park och väl värt ett besök.

Ta spårvagnen till Fantoft, cirka 18 minuter från centrum. Därifrån är det cirka 12 minuters promenad upp över backen till Fantoft stavkyrka. Observera att kyrkan enbart är öppen under sommarsäsongen.

Kolla öppettiderna i Fantoft Stavkyrka här!

Gamlehaugen

Gamlehaugen kallas ofta "slottet" i Bergen, även om själva byggnaden inte alls är ett slott. Den byggdes år 1900 och har varit nationalegendom sedan 1925. Här finns en offentlig park, museum och kungabostaden på Vestlandet. Museet berättar om överklassens liv på 1900-talet, medan parken bjuder på strandliv under badsäsongen.

Gamlehaugen tornar upp sig över Fjøsangerveien på väg mot flygplatsen från stadens centrum. Bor du på hotell i Bergen centrum tar det en dryg timme att komma dit till fots. Annars finns parkering för dem som kommer körande.

Läs mer om Gamlehaugen här!

Dessa turer är bara ett urval av alla utflykter och aktiviteter som du kan företa dig, när du bor på hotell i Bergen. Du kan gå vilse i skogen runt Siljustøl, kompositörens Harald Sæveruds hem. Eller om du föredrar Ole Bull kan du besöka hans säregna villa på Lysøen om sommaren.

Vill du ta dig iväg på längre dagsturer? Ta en titt på våra förslag på dagsturer från Bergen.

Bada med barnen på Vannkanten

Har du aktiva och badglada barn med dig till Bergen? Då bör du ta en tur ut till badparadiset Vannkanten i Loddefjord. Där kan ni ha kul i både inom- och utomhusbassänger samt prova på Norges längsta vattenrutschkana. Man kan också spela curling på Iskanten som ligger i samma lokaler.

Vannkanten ligger vid Vestkanten köpcenter, bara 10 minuters bilfärd från Bergen centrum. Det finns också bra bussförbindelser till Vestkanten.

Läs mer om priser och öppettider på Vannkanten här!

 

Utsikt över Bergen

Fantoft stavkyrka

Gamlehaugen

Barn åker vattenrutschkana på Vannkanten

Hotell i Bergen

Bor du på First Hotel Marin i centrala Bergen, har du den perfekt utgångspunkten för fina turer som passar både barn och vuxna.

Boka hotellrum på First Hotel Marin här!