Beställ rum

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

  • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
  • 12+ = vuxen
  • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

MÖT VÅREN I MALMÖ

MÖT VÅREN I MALMÖ

Med mars kommer våren. I alla fall i de södra delarna av Sverige. Ett strålande sätt att fånga de första solglimtarna för året är att styra kosan mot Malmö.

 

Staden har mycket att bjuda på och våra två hotell, First Hotel Jörgen Kock och First Hotel Mortensen ligger båda centralt med bra utgångläge för både shopping, kultur och kulinariska upplevelser.

 

Shoppa i Malmö

Emporia köpcenter

Med ett genomsnitt på 25 000 besökare per dag är Emporia köpcenter strax utanför Malmö, ett av Nordens största shoppingcenter. Shoppa mode, heminredning, hälso- och skönhetsprodukter, elektronik och mycket mer i över 200 butiker på tre våningsplan.

Det finns också flera restauranger och kaféer i köpcentret så att du kan ta en paus och fylla på energidepåerna när du behöver. Öppettider & karta till Emporia köpcenter hittar du här.

Shoppa i centrum

Gågatan i centrala Malmö är full av bra shoppingsmöjligheter. Här hittar du allt från de stora klädbutikerna, senaste modet men även små individuella boutiquer.

För den som gillar design, hantverk och vintage är området Fersen ett spännande "up and comming" shoppingströk med flera unika butiker. Är man ute efter rättvisemärkta och ekologiska produkter kan man med fördel söka sig till Drottningtorget och dess varierade utbud.

Lokalt konsthantverk och design finner man i Gamla Väster kort väg från Lilla Torg. Här ligger trivsamma små butiker och kaféer blandat med vackert restaurerade gamla hus. I kvarteren runt Davidshallstorg ligger en del mindre butiker med särpräglat utbud och fokus på vintage och egen design. Ledorden här är ungt och trendigt.

Läs mer om shopping i Malmö i Malmö ArrivalGuides som kan laddas ner här.

Kultur och upplevelser

Att Malmö både har stor mångfald av kulturer och människor, samt en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden gör att man enkelt hittar "sitt eget" Malmö.

Att bara strosa runt i stan är en upplevelse sig, men ska man börja någonstans så är Möllevångstorget en utmärkt startpunkt. Här finns torghandel, internationella livsmedelsbutiker och restauranger från världens alla hörn.

Byggnader man "måste" se

För den som gillar slott är Skandinaviens största renässansslott, Malmöhus slott ett måste. Vill man förbereda sig inför besöket kan man ta en virtuell guidad tur här. Och när vi ändå är inne på gamla byggnader så är S:t Petri kyrka Malmös äldsta byggnad. Kyrkan grundlades redan i början på 1300-talet och är öppen dagligen, har fri entré och ligger på Göran Olsgatan 4.

Förflyttar vi oss till modern tid, så måste väl Malmös stora landmärke ändå vara Turning Torso i Västra Hamnen. Med sina 190 meter och 90 graders vridning ska det mycket till för att missa denna spektakulära byggnad av arkitekt Santiago Calatravas.

Parkerna i Malmö

Ett annat kännetecken för Malmö är parkerna. Här finns oaser som Pildammsparken, Kungsparken, Slottsparken och så klart Folkets Park.

Folkets Park i Malmö är med sina nästan 120 år på nacken, faktiskt Sveriges första Folkets Park, och betoningen på "folkets" ligger i allra största grad kvar. Här finns reptilcenter, minibondgård, restauranger och bland Malmös bästa klubbar för nattsuddare. Läs mer om Malmös parker här.

Konst och musik

Moderna Museet

Moderna Museet i Malmö är en del av det statliga Moderna Museet i Stockholm. Här visas intressant samtidskonst och utställningar med verk från 1900-talet. Museet ligger på Ola Billgrens plats 2-4 och har fri entré. Se öppettiderna här.

Malmö Live

Malmö Live Konserthus stod klart under 2015 och bjuder lika självklart på fantastiska kvällar med symfoniorkester som pop-och-rock-urladdningar och stand-up-gig.

Promenera längs kajen för att se den fantastiska byggnaden eller ta en bit mat på någon av restaurangerna i huset.

Klicka här för fler tips på evenemang i Malmö.

Restauranger i Malmö

Någon har sagt att falafel är Malmös nationalrätt. Och med inte mindre än 174 länder representerade i staden och inspiration från hela världen är Malmö ett sant Mecka för kulinariska upplevelser.

För finsmakaren kanske en av de tre Michelin Guide stjärnkrogarna; Vollmers (två stjärnor), Bloom in the park eller Sture kan locka.

Annars rekommenderar vi att kolla in Tripadvisors lista på bra restauranger i Malmö, eller fråga personalen på ett av våra hotell i Malmö så hjälper de till med tips och guidning.

Bo bekvämt och centralt

Våra två Malmö-hotell ligger centralt och på bekvämt avstånd från det mesta. Från First Hotel Jörgen Kock är det bara 100 meter till Malmö Centralstation och First Hotel Mortensen ligger rätt runt hörnet från Lilla Torg.

Båda hotellen har sköna sängar, fri WiFi och hotellfrukost som ger dig energi till både shopping, kulturupplevelser och för att möta våren i Malmö.

 

People at Möllevångstorget in Malmö

Photo credit: Apelöga

St Peters Church

Malmöhus Castle

Turning Torso in Västra Hamnen

Folkets Park in Malmö Photo credit: Apelöga

Chef preparing food

Photo credit: Jenny Leyman

Lilla Torg in Malmö

Photo credit: Henrik Rosenqvist