Beställ rum

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

  • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
  • 12+ = vuxen
  • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

PREMIÄRERNAS HÖGTID - GÖTEBORG I APRIL

PREMIÄRERNAS HÖGTID - GÖTEBORG I APRIL

Att göra i Göteborg

Listan på saker att göra i Göteborg kan göras lång. Väldigt lång. Här väljer vi att highlighta ett par saker du kan checka av när du besöker "Götet".

Lisebergspremiär, klassisk Opera och kanalbåtar

Markera 22 april i kalendern. Då öppnar nöjesparken Liseberg för säsongen med nyheten Loke – ett hisnande och snurrande äventyr som tar dig hela 42 meter upp i luften.

Ett kort stenkast från Liseberg ligger vetenskapscentrumet Universeum. Här finns hela 18 000 kubikmeter regnskog och möjlighet för regnskogssafari, jätteverkstaden Teknoteket, en avdelning om rymden och en akvariehall med över 100 olika spännande fiskar och andra undervattensarter att utforska. Passa på att gå på hajspaning när du är där eller upptäck på egen hand.

Både Liseberg och Universeum har mycket att erbjuda och man behöver gärna minst en heldag på båda ställena för att hinna med. Ett bra tips är att planera besöken väl innan ankomst. Få hjälp att planera ditt besök på Universeum här, och hjälp att planera ditt besök på Liseberg här.

Har man fått nog av åkattraktioner, spunnet socker och utforskande av skog, rymd och vatten kanske ett besök på GöteborgsOperan kan vara något. Klassiska Trollföljten, i regi av Rikard Bergqivst, firar nypremiär 1 april. Vill man hellre få med sig kritikerrosade Elektra bör man passa på i början av månaden. Sista föreställningen körs 9 april.

GöteborgsOperans alla förställningar hittar du här.

Ett bra sätt att uppleva och lära känna Göteborg är att ta en tur med de klassiska Paddan-båtarna. Sightseeingbåtarna avgår från Kungsportsplatsen och tar dig på en guidad och informationsrik tur längs kanalen, ut till hamnen och tillbaka. Säsongspremiär är 14 april. Vi håller tummarna för att solen skiner.

Shopping i Göteborg

Det finns många shoppingpärlor i Göteborg. Här har du stora shoppingvaruhus som Femmanhuset i Nordstan och Nordiska Kompaniet (NK) på Östra Hamngatan.

Från NK är steget inte långt till Kungstorget där Stora Saluhallen ligger. Härifrån utgår hela tre bra shoppinggator som ligger parallellt med varandra; Kungsgatan, Vallgatan och Södra Larmgatan.

Är man ute efter att shoppa vintage, antikt och secondhand är Göteborg perfekt. Här finns välsorterade Bebop Antik och Antikhallarna om man vill göra antika fynd. Är man ute efter unika secondhand- och vintage-kläder är Beyond Retro väl värd ett besök. Här finner man väl utvalda accessoarer från USA och Kanada, från sekelskiftet till tidigt 1990-tal.

Ännu fler tips på bra secondhand-, vinatge- och antikbutiker hittar du här.

Andra bra shoppingplatser i Göteborg är områdena kring mysiga och kafétäta Haga, trendiga Magasinsgatan och välkända paradgatan Avenyn. Och skulle inte dessa platser mätta din shoppinglust hittar du ännu fler shoppingtips i Göteborg här.

Restauranger i Göteborg

Äta bör man. Speciellt när man besöker Göteborg. Med salta vindar från Kattegatt, och kobbar och skär som en naturlig del av staden är det inte så konstigt att du hittar några av landets bästa fisk- och skaldjursrestauranger i Göteborg.

Passa på att njuta av nyfångad fisk, hummer, räkor, ostron och andra delikatesser från havet när du är i staden. Bor du på ett av våra hotell i Göteborg och känner för fisk och skaldjur till middag, rekommenderar vi ett besök på; Fiskekrogen, Långedrags Värdshus, Restaurang Gabriel och Sjömagasinet.

Om man hellre går för kött- och fiskfri kost listar Göteborgs officiella besöksguide 6 veganska restaurangtips här.

Bor man på något av våra hotell i Göteborg kan man gärna äta i Bistron på First Hotel Kviberg Park, eller i restaurang G Mat & Vin på First Hotel G.

Bo bekvämt

Passa på att bo på något av våra två hotell när du besöker Göteborg. First Hotel Kviberg Park ligger en kort spårvagnstur från centrum i multisportanläggningen Prioritet Serneke Arena som stoltserar med en egen Skidome – perfekt för skidentusiaster året runt.

First Hotel G ligger perfekt till på Göteborgs Centralstation med utsikt över tågspåren och kort väg till shopping, restauranger och nöjesliv.

Så, ta en tur till Göteborg och få med dig premiärer, shopping och allt annat kul som händer i stan.

Och skulle du inte hinna med nu, är vi säkra på att Göteborg har lika mycket att erbjuda när du än väljer att ta turen.

 

 

Child hugging the Liseberg mascot

Paddan canal boats

Shopping at Magasinsgatan in Gothenburg

Credit: Frida Winter/Mediabank Göteborg & Co

Stora Teatern in Gothenburg

Credit: Frida Winter/Mediabank Göteborg & Co

Oysters at restaurant Gabriel

Credit: Lars Ardarve/Mediabank Göteborg & Co

Pride festival at Avenyn

Credit: Beatrice Törnros/Mediabank Göteborg & Co

Scandinavium

Credit: Jorma Valkonen/Mediabank Göteborg & Co