Beställ rum

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

  • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
  • 12+ = vuxen
  • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

TIPS ATT GÖRA I SVERIGE PÅ SPORTLOVET

TIPS ATT GÖRA I SVERIGE PÅ SPORTLOVET

Även om både alperna och utländska badorter lockar många på sportlovet går det fint att fira sportlov på hemmaplan också. Här ger vi några tips på vad du kan göra.

 

I Sverige infaller sportlovet mellan vecka 7 – 11 beroende på var i landet man bor.

Bortaplan

Packa skidor och snowboard och dra till fjällen. First Hotels har flera hotell nära skidbackar som passar både stora och små. Bjurås Skicenter ligger bara 30 respektive 40 minuter från First Hotel Grand i Falun och First Hotel Brage i Borlänge. I Umeå ligger Bräntberget mitt i city och bara 10 minuter från First Hotel Dragonen.

Väljer man att besöka Härnösand, Kramfors, Sundsvall eller Örnsköldsvik finns också många fina möjligheter att både åka skidor och bo på våra hotell.

För de som hellre väljer att utforska någon av våra största städer kan vi varmt rekommendera våra hotell i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Det händer alltid något kul i storstan.

Hemmaplan

Man behöver inte dra iväg för att fira Sportlov. Sportlovet är ett utmärkt tillfälle att göra saker tillsammans utan att bli störd av vardagens alla måsten.

Fia med knuff är kul. Samla familjen och spela spel tillsammans. Få med barnen på något roligt och interaktivt brädspel eller invitera dig själv att dela spelplan i barnens online game.

Grilla. Mitt i vintern, går det? Javisst gör det. Ta med en engångsgrill, favoritgrillmaten och bege er ut i skogen. Hitta en trevlig plats vid en liten sjö och njut tillvaron. En kopp varm choklad, apelsin och grillade marshmallows är perfekt som efterrätt ute i det fria.

Lär något nytt. Även om sportlovet innebär ledigt från skolan så innebär det inte att man kan lära något nytt. Kanske den lokala schackklubben har öppet? Eller kanske tennis- eller judoklubben har testa-på-dag?

Inget sportlov utan Äventyrsbad

Sportlov brukar betyda högsäsong för Sveriges alla Äventyrsbad. Och inte utan grund. Det finns flera bra och kul Äventyrsbad runt om i vårt avlånga land. Sajten Barnsemester.se har en bra lista över Äventyrsbad uppdelat per län.

Våra tre favoriter är Paradiset Bad Spa & Wellness i Örnsköldsvik, där även First Hotel Statt ligger, Gustavsvik äventyrsbad ett stenkast från First Hotel Örebro och Rosenlundsbadet i Jönköping där man kan passa på att ta en övernattning på First Hotel Jönköping som ligger bekvämt till vid E4:an.