Beställ rum : First Hotel Reisen

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

 • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
 • 12+ = vuxen
 • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

Deluxerum First Hotel Reisen Stockholm
Superiorrum
Lobby First Hotel Reisen, Stockholm
Exterior
Restaurangen på First Hotel Reisen Stockholm

First Hotel Reisen

Hotell i Gamla stan

First Hotel Reisen är ett charmerande hotell mitt på Skeppsbron i Gamla stan. Hotellets anrika historia sträcker sig ända tillbaka till 1750-talet då det var ett av Stockholms elva kaffehus och gästades av sjöfolk och handelsfarande. I närheten av hotellet ligger Kungliga slottet, Nobelmuseet och Storkyrkan.

Rum med bastu och jacuzzi

Atmosfären på First Hotel Reisen andas klassisk interiör och modern design. Rummen är rymliga och har antingen utsikt över Skeppsbrokajen och Stockholm ström, eller Gamla stans tak och kullerstensbeklädda språng. Sviterna erbjuder privat bastu eller jacuzzi och balkong. Alla rum på hotellet har fri WiFi.

Relax & wellness

Nere i de mystiska kryssvalven, som under 1600-talet var del av Stockholms stadsmur, ligger hotellets relaxavdelning med träningsrum, bastu och en 15 gradig avsvalkningspool. Alla våra gäster har fri tillgång till bastun, träningsrummet och avsvalkningspoolen. Spa-behandlingar bokas direkt hos vår partner Luxury Spa.

Restaurang & bar

Restaurang Reisen serverar välsmakande à la carte med nyckelorden Personlighet, Tradition och Värme som fokus. Reisen Bar har vid flera tillfällen nominerats som en av Stockholms tre bästa barer. Vid större middagar och fester öppnar vi upp vår evenemangslokal Inre Baren som kan ta emot upp till 80 gäster.

Konferens & möten

Vi håller gärna mindre konferenser och möten på hotellet. Vår konferenslokal Per Brahe tar upp till 16 personer i styrelsesittning. Tillsammans med vår samarbetspartner Sjöfartshuset som ligger i grannhuset, tar vi emot större arrangemang och sällskap.

Parkering

På First Hotel Reisen erbjuder vi även parkeringsmöjligheter i ett närliggande P-hus för 475:-/dygn. Parkering behöver inte förbokas utan meddelas i receptionen vid incheckning. Lämna bilnyckeln till oss så kör en chaufför bilen till och från parkeringshuset.

In- och utcheckning

Incheckning på hotellet är från kl. 15.00 varje dag. Utcheckning är senast kl. 12.00 måndag till lördag. På söndagar är utcheckningstiden kl. 13.00.

Tips på saker att göra i Stockholm

Vi älskar Stockholm. Vänd dig gärna till oss i receptionen om du vill ha tips inför din vistelse här. Du hittar även förslag på saker att göra i Stockholm här.

Följ oss:

Facebook logo

Vår profil

Modern design, Historik, A la carte, Bar, Shopping, Vinprovning, Möten

Kontakt

 • First Hotel Reisen
 • Skeppsbron 12, 111 30, Stockholm
 • +46 8 22 32 60
 • Kontakt
 • CENTRALSTATIONEN: 700 M
 • CENTRUM: 500 M
 • KOLLEKTIVTRAFIK: 20 M
 • ARLANDA FLYGPLATS: 40 KM

Aktuella erbjudanden

Kärlek i Gamla Stan

Överraska din partner med en övernattning i kärlekens tecken. Njut av en romantisk natt på First Hotel Reisen i Gamla Stan, Stockholm. Detta erbjudande innehåller logi, romantisk bukett, champagne, frukost på rummet, jordgubbar och tryfflar och sen utcheck.

Kärlek på Reisen i Gamla Stan

Relax Stockholm

Bo på First Hotel Reisen i hjärtat av Gamla Stan. I detta erbjudande ingår övernattning, 50 min behandling, tillgång till bastu och avsvalkningspool samt en fantastisk frukostbuffé.

Boka paketet Relax Stockholm här

Mera

Frukost på Reisen

Frukost på Reisen

Frukost ingår när du bor hos oss och serveras:

 • Vardagar: 06.30-10.00
 • Lördagar: 07.00-11.00
 • Söndagar: 07:30-11:30

Även gäster som inte övernattar på hotellet har självklart möjlighet att komma och njuta vår fantastiska frukostbuffé.

Ring gärna innan och anmäl ert intresse.

Välkommen!

Söndagslyx med frukostbuffé

Söndagslyx med frukostbuffé

Ta en välbehövlig paus i vardagen och besök oss för avslappnande behandlingar.

Njut en härlig söndag med frukostbuffé och behandling.

Boka Söndagslyx med frukostbuffé

Reisens historia

Reisens historia

På 1750-talet fanns elva så kallade kaffehus i Stockholm som hade utskänkningstillstånd för kaffe. Tre av dem drevs av den driftige Fredrik Reiss från Holland och namnet Reisen tros komma från denne kaffeskänk. Tillsammans med sin fru Catharina drev Fredrik flera olika kaffehus i Gamla stan, bland annat i huset som nu inrymmer First Hotel Reisen.

Reisens historia

Miljödiplom

Miljödiplom

Vi värnar om miljön och satsar på en hållbar utveckling. First Hotel Reisen i Stockholm är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas standard. Detta innebär bland annat att vi kartlagt vår miljöpåverkan, genomfört miljöförbättringar, utbildat personalen i miljökunskap, samt ständigt följer upp och förbättrar miljöarbetet.

First Hotels Miljödiplom (pdf)

Läs mer om Svensk Miljöbas här