Hoppa till huvudinnehållet

Hållbarhet

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Vi minskar matsvinnet – för miljöns skull

På First Hotel G jobbar vi ständigt för att förbättra miljön. Ett led i vårt miljöarbete är att minska matsvinnet vi har på hotellet, och framför allt i restaurangen.

Från att vi började mäta matsvinnet tillsammans med företaget Generation Waste, har vi minskat matsvinnet per gäst från 182 till 31 gram. Dessutom ser vi att matsvinnet fortsätter att minska.

Några saker som vi ändrat:

  • Vi använder alla grönsak- och fruktrester till soppor, såser, ”rescued” juicer med mera.
  • Allt från salladsbufféer som inte går att servera igen används i soppor, såser, grytor med mera.
  • All puts från kött används i sås och grytor.
    Vi sparar allt bröd och gör krutonger och ströbröd. Vi har helt slutat att köpa in dessa produkter.
  • Vi har gått från att göra frukostpåsar till ”Early Bird-gäster” som behöver checka ut innan frukostbuffén öppnar, och serverar i stället en mindre frukostbuffé till tidiga gäster. Det som blir över från den, använder vi på den stora buffén.

Som gäst hos oss kan du också hjälpa till att spara miljön. Förse dig gärna flera gånger av frukostbuffén istället för att ta mer än du orkar äta upp. På så sätt hjälps vi åt att minska matsvinn samtidigt som vi bidrar till en bättre värld.

Dessutom har hotellet också infört rutiner så att vi inte städar rummen varje dag. Rummen städas var tredje dag.


Hotellets miljöarbete har resulterat i att vi är certifierade av Generation Waste.